Εκτός από το αισθητικό κομμάτι το κέντρο μας στρέφεται και στην Ποδολογική Περίθαλψη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Διαβητικό Πόδι και στις καθημερινές κακώσεις του ποδιού. Μέσα από την εκπαίδευσή μας στο Α’ΠΡ.Π. Διαβ. Κέντρο Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ σας υποσχόμαστε το καλύτερο αποτέλεσμα και την άμεση αποθεραπεία σας. Περισσότερα στην σελίδα του Ποδολογικού κέντρου

https://podologikoserres.gr/

Υπηρεσίες:

 1. Όσον αφορά τους όνυχες:
  • Ονυχομυκητίαση
  • Ονυχοκρύπτωση- είσφρυση νυχιού
  • Περιέλιξη νυχιού
 2. Όσον αφορά το δέρμα:
  • Υπερκεράτωση
  • Κάλοι – τύλοι
  • Ραγάδες – σκασίματα
  • Ξηροδερμία πελμάτων
 3. Ευπαθείς ομάδες, 3 κατηγορίες:
  • Διαβητικό πόδι
  • Αθλητικό πόδι
  • Παιδικό πόδι

Επιλέξτε την δική σας θεραπευτική φροντίδα ανάλογα με τις ανάγκες των ποδιών σας!

Διαβητικό Πόδι

Το διαβητικό πόδι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και σχεδόν πάντα παρουσιάζει υπερβολική ξηρότητα. Με τα πολύτιμα συστατικά όπως έλαια τεϊόδεντρου και ουρία, από το ποδόλουτρο μέχρι την τελική περιποίηση, τα ποδιών σας θα είναι πιο ανάλαφρα και ενυδατωμένα, αποφεύγοντας τις καθημερινές κακώσεις οι οποίες μπορούν να επιφέρουν ένα επώδυνο έλκος.

Σύνηθες συμπτώματα:

 1. Σκληρύνσεις- κάλοι – σχισμές δέρματος
 2. Μύκητες δέρματος – νυχιών
 3. Κακοσμία – εφίδρωση – κνησμός
 4. Διαβητικό έλκος – τραυματισμός

Μην ξεχνάτε πως η πρόληψη σώζει τα πόδια σας!!!

 

Γυναικείο Πόδι

Μια γυναίκα στην καθημερινότητά της κάνει χιλιάδες βήματα καταπονώντας όλο το σώμα της με μεγαλύτερη ένταση τα πόδια της. Τα πρησμένα πόδια, κάλοι και σκληρύνσεις είναι μερικά συνηθισμένα προβλήματα. Με την σωστή φροντίδα και τα κατάλληλα προϊόντα με βάση τα αμπελόφυλλα και το ρόδι θα αισθανθείτε τα πόδια σας πάλι δυνατά και ανθεκτικά στην καθημερινότητα.

Σύνηθες συμπτώματα:

 1. Σκληρύνσεις – κάλοι – τύλοι – σχισμές δέρματος
 2. Μύκητες νυχιού – τραυματισμός νυχιού
 3. Είσφρυση νυχιού
 4. Πρησμένα πόδια

 

Αθλητικό Πόδι

Εμφανίζεται πιο συχνά μεταξύ των δακτύλων, μπορεί, όμως, να εξαπλωθεί και στα νύχια ή τις κορυφές των δακτύλων. Συμβαίνει συνήθως επειδή τα παπούτσια παρέχουν το ζεστό, υγρό και σκοτεινό περιβάλλον όπου ευνοείται η ανάπτυξη του μύκητα. Τα πρώτα συμπτώματα είναι συνήθως ο έντονος κνησμός και το κάψιμο ανάμεσα στα δάχτυλα. Φροντίδα με βάση το φυσικό έλαιο τεϊόδεντρου και εκχυλίσματα βρύων τα οποία συντελούν στην ρύθμιση της υγρασίας θα νιώθετε τα πόδια σας πιο ανάλαφρα από ποτέ.

Σύνηθες συμπτώματα:

 1. Μύκητες δέρματος – νυχιών
 2. Κακοσμία
 3. Εφίδρωση ποδιού – κνησμός

 

Παιδικό Πόδι

Όπως όλοι μας έτσι και οι μικροί μας φίλοι έχουν την ανάγκη για ποδολογική περίθαλψη. Το παιδικό πόδι καθημερινά λόγο αθλητισμού όπως μπαλέτο, ποδόσφαιρο κ.α., καταπονείτε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μέχρι και μόνιμες βλάβες στα πόδια τους. Με την ειδική παιδική σειρά, με βάση την τσιχλόφουσκα, το πορτοκάλι και την κλημεντίνη οι μικροί μας φίλοι θα είναι έτοιμη για νέες περιπέτειες. Απευθύνετε σε παιδιά από 4 έως 11 ετών.

 

Extra θεραπείες

Σε συνδυασμό με την ποδολογική φροντίδα, μία extra θεραπεία σε κάθε περίπτωση θα βοηθήσει στην θεραπεία σας καθώς θα σας χαλαρώσει ακόμη περισσότερο. Ρωτήστε τον ποδολόγο σας για να σας συμβουλέψει στην επιλογή.

Ενυδάτωση – Αντιγήρανση

Παραφίνη σε συνδυασμό με κολλαγόνο και έλαιο βιταμίνης Ε. Τα πόδια σας αποκτούν την πλήρη ενυδάτωση και την ελαστικότητα που χρειάζονται. Η διαδικασία θεραπείας είναι άκρως χαλαρωτική καθώς συνοδεύεται με μασάζ γάμπας και πέλματος. Διάρκεια 20’ – 25’.

 

Ενυδάτωση – Αποκατάσταση σχισμών δέρματος

Ειδικό επίθεμα με αλοιφή που εξισορροπεί την υγρασία του δέρματος με τα εξής συστατικά: lanolin, panthenol, bisabolol. Η ικανότητα της αναγέννησης του δέρματος βελτιώνεται μέσω της ενεργοποίησης της διάσπασης των κυττάρων. Με φυσική λανολίνη και εκχυλίσματα πρόπολης το δέρμα αποκτά ανθεκτικότητα και ελαστικότητα.

 

Πρησμένα πόδια

Ο συνδυασμός αμπελόφυλλων, κάστανων Ινδίας, αλόης βέρα και ρόδι θα σας ανακουφίσουν τα κουρασμένα και πρησμένα πόδια, λαμβάνοντας και την κατάλληλη ενυδάτωση. Διάρκεια 5’ – 10’ .

 

Ενυδάτωση – Χαλάρωση

Αποτελεσματική ενυδάτωση με δραστικές ουσίες αλόης βέρα, αλλαντοϊνης , χαμομηλιού και μέντας. Περιορίστε άμεσα την ξηροδερμία και τις σχισμές στα πόδια. Τα πόδια σας μετά από την θεραπεία μέσα στις ζεστές μπότες θα χαλαρώσουν με ένα ενυδατικό μασάζ με βάση την βιταμίνη Ε. Διάρκεια 20’ – 25’.